Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Welke voordelen heeft het telen van Olifantsgras?


Olifantsgras of Miscanthus heeft de unieke eigenschap om heel veel CO2 uit de lucht te kunnen opslaan in bodem en biomassa en zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de klimaatuitdaging.

Voor de land- of tuinbouwer levert deze meerjarige, passieve teelt een aanzienlijk en betrouwbaar rendement op voor lange termijn met minimale inspanning. Daarnaast zorgt het opslaan van de organische stof in de bodem voor een goede bodemvruchtbaarheid en waterberging.

Carbon Farmers, NLgroen en Miscancell hebben de handen ineen geslagen om de teelt van olifantsgras in Nederland te stimuleren. In een webinar wordt uitgelegd hoe de koolstofopslag in bodem en gewas koolstofcertificaten of ‘carbon credits’ kan opleveren. Hierbij ontvangt de agrarische ondernemer, bovenop de opbrengst van het gewas zelf, een vergoeding per ton opgeslagen CO2 van een partij die in Nederland een lokale bijdrage wil leveren aan het aanpakken van de klimaatuitdaging.

Doet u mee?
Heeft u een stuk, eventueel wat minder productieve, grond waarvoor u nog een invulling zoekt? Heeft u behoefte aan extensivering en vermindering van uitstoot, bijvoorbeeld omdat u bij een natuurgebied gevestigd bent? Of bent u simpelweg op zoek naar een robuuste teelt waar u heel weinig werk aan heeft? Dan kan miscanthus iets voor u zijn!

De tweede inschrijvingsronde voor ondernemers die olifantsgras willen gaan telen is geopend. Heeft u nog vragen? Volg dan op woensdag 30 november tussen 17.00-18.30 uur het webinar.


U kunt het webinar volgen vanaf uw computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
Nieuwe Oogst

Duur
1 uur

Deel dit webinar